Selflove

Selflove

Rozmohl se nám tu takový nešvar jménem sebeláska. Tenhle "revoluční trend" nelze přehlédnout z jakékoli sociální sítě až se nám z toho stal busness.Vezmu to chronologicky, vše je jen z mého pohledu a dle mého názoru.

Kde se vzal?

Budu se hodně motat okolo sociálních sítích, protože tam to podle mého začalo. Ono vám totiž na egu nepřidá, když vidíte desítky holčin, s vybotoxovanou pusou, nalepenýma řasama, mírama 90-60-90, s dokonalou pletí, dokonalým make-upem a tak dále. Nebudu nic tajit, ale i mně to docela ubíjelo. Když na vás na Pinteresu vyskočí několik takových fotak, tak se začnete ptát "proč nemam tak dokonalý tělo?" "proč nemam tak dlouhý řasy?" "proč má tak krásnou pleť?" a další proč, proč, proč... Buď se rozhodnete měnit a být "trendy" nebo odstraníte podměty, který tohle vyvolaly.Pokud odstraníte podměty nebo se jim budete vyhýbat (nemyšleno tak, že při každym make-up tutorialu budete křičet "ustup Satane") tak se spíš začnete ptát na otázky "Jak dlouho se ta ženská ráno maluje?" "Nelekne se jí chlap po ránu odmalovaný?" "Nemá komplexy?"

"Jak se mít ráda?"

A už tu máme náš nešvar. Ta základní jiskra zažehla někdo zahranicema našeho státu, ale přece se k nám jenom dostala.  Najednou se zjevilo "Jak se mít ráda?" "10 rad na šťastnější život" "Jak poznat toho pravého?" "Jak zhubnout 7 kilo za týden". Aaaa to je takové klíšé! Je toho všude plno, jen v trochu pozměněné verzi. Klidně se s váma vsadím, že v jakýmkoli časopisu pro ženy najdete tak jeden nebo dva (Boha možná i víc) takovách článků.

Trend

Asi vezmu na řadu to, co je tu s námi už douho. Motivační citáty. K tomu se moc nejde vyjádřit, protože ty tu byly, jsou a budou a s tim sem se už dávnou smířila. Další nosič trendu sebelásky je Teri a youtube samotný. Nikdy sem Teri nesledovala, ale když přesedlala na angličtinu okey tak sem na ní občas koukla. Videi o selflove atd se mi zprotivila. Nechci se tu do ní něják navážet, ale tričkem či mikinou si tu selflove lidi nekoupí. Teri na to má i instagram (@selflove_eu) a stejně se mi to nelíbí. Neni to, že bych proti ní měla averzi, ale všechno je na mě moc "dokonalé". Na druhou stranu tu máme instagerm účet @selflove_cz a to je podle mě úžasnej příklad, jak to má vypadat. Ten českej účet plně podporuji a na adminky sem hrdá. Jen ty instagram účty porovnejte a uvidíte rozdíl. (Dobře olky,to že tam budete posílat svoje zadky, prsa a budete v "sexy" pózičkách, tak to patřína jinou stránku)

Můj názor

Určitě to vypadá, že cokoli co souvisí s tématem "jak se mít ráda" nesnášim a že bych to nejradši spálila. Ale ono tomu tak neni. Každej se má rád jinak a nikdo vám nemá diktovat jak. Mějte se rádi, nemějte ze sebe depky, koukněte na @selflove_cz a buďte sami sebou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Největší showman

Mléko a med

Kniha Madison Winslentová: Svět v planetě