Labyrint: vražedná léčba

Labyrint: Vražedná léčba

Akční / Thriller / Sci-Fi
USA, 2018, 140 min
Režie:Wes Ball
Předloha:James Dashner (kniha)
Scénář:T.S. Nowlin
Hrají:Dylan O'Brien, Dexter Darden, Thomas Brodie-Sangster, Rosa Salazar,...
Počet procent na ČSFD: 73

Vůbec nevim, jak začít. Labyrit nikdy nebyl moje top série a asi nikdy nebude. První díl mě uhranul, druhý díl je 'vycpávka' mezi prvním a třetím, takže skepticky sem šla na třetí díl. Je to něco mezi mojí životní láskou Hunger Games a Divergencí, které jsem nikdy nepodlehla. Nic velkého jsem od toho nečekala a ono to bylo dobré zakončení série.
Opět negativně: (nevyhnu se spoilerum)
Na mě to bylo sakra dlouhý (pardon, ale 2h20min!?). Nedělalo by mi problem, kdyby byl 1h45minut dlouhý.
Smrt Teresy byla tak zbytečná. Ona měla čas na svojí záchranu, ale místo toho se koukala na zachráněného Thomase. Pomalu mohla říkat 'Tak teď koukej, jak pode mnou spadne ta budova'. Kdyby tam byla u toho nějaká akce, která provází celej ten film, tak možná upustim slzu*a to tu postavu nemam ráda*.
Chyby filmu. Dobře, žádnej film není dokonalý a jsou v něm chyby, chápu. Ale tady mě naštvalo plánování cesty do Města. Říkali, že to jsou stovky kilometrů a zabere jim to týden. Nene, žádný takový. Stačí jet pár kilometrů, projet tunel a město máte před sebou jako na dlani. A další otázka. Pokud je to tak obrovský město s mrakodrapy, hradbami a k tomu nejde přehlédnou, tak proč se o jeho existenci tak pochybovalo? A pardon, když skočíte do vody z několika desítek metrů, tak by to mělo něco udělat ne, zranit vás to, ale ne ono je to v pohodě. Jo sem puničkářská.
Zabití Zlosina bylo nekonečné. Stačila ta první kulka a konec, čau. Tam bylo tolik příležitostí na jeho smrt. Ale okey, ta jeho byla originální.
Newtova smrt mě zasáhla do mého srdíčka. Hej nezabíjejte moje nejoblíbenější postavy, tohle neni Hra o Trůny.
A trochu pozitivně:
Trochu o hereckých výkonech. Ty se hodně povedly! Jako fakt hodně! Snad každýmu bylo na tváři vidět, že už chce aby byl konec. Ať už de o neustálé slzy v očích, výrazy, kdy máte chuť projít plátnem a obejmout danou postavu. Potenciál Dylana O'Briena byl obrovskej a určitě tohle nebyl jeho poslední film.
Už od začátku bylo vidět, že tenhle film bude plnej akce. Začátek vypadal jak z Mad Max a přemýšlela jsem, jetli nejsem na špatnym filmu a ono ne. Ten film měl snad všechno pro akční nadšence. 
Konečná řeč stála za to. Asi u každého filmu je a tady nemohla chybět. A tahle zacloumala mým fandom srdíčkem, až mě zaštípaly slzy v očích.

Vim, že takhle recenze nevypadá moc pozitivně, ale on to byl super film. Užila sem si ho, to nemůžu popřít. Takže i když nejsem skalní fanoušek tak doporučuju.

7🌟/10🌟

Trailer:

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Největší showman

Mléko a med

Kniha Madison Winslentová: Svět v planetě